24 januari 2016

Verkalking

Verkalking is een verharding die vaak voorkomt in met name de schouderpees. Ook in een achillespees kunnen verkalkingen voorkomen. Of er sprake is van een verkalking kan onder andere met een echo worden vastgesteld.

Waarom deze verkalkingen in een pees ontstaan is niet volledig duidelijk. Mogelijk komt het door veroudering of door schade aan de pees. Wel is duidelijk dat deze verharding in de pees drie stadia kent; de vormingsfase, de stabiele fase en de fase waarin deze oplost. Met name bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar worden verkalkingen in de schouderpees vaker gezien.

Symptomen 

Een verkalking hoeft niet altijd pijnlijk te zijn en dus voor klachten te zorgen. Verkalkingen kunnen pijnlijk zijn als ze inklemming veroorzaken of wanneer ze oplossen. Als ze oplossen kan dat zelfs zeer pijnlijk zijn en voor het gevoel kan het zelfs acuut ontstaan. Hierdoor kan de arm in sommige gevallen niet goed opgetild worden. 

Echo

Een echo geeft duidelijkheid of er sprake is van verkalking en of deze aan het oplossen is. Ook krijg je direct advies wat te doen met deze klachten en of fysiotherapie jou kan helpen bij je klachten. Naast een verkalking kan er ook sprake zijn van een peesscheur, om dit uit te sluiten is de echo een uitstekend middel om dit in beeld te brengen. Wil je ook graag een echo om meer duidelijkheid te geven in jouw schouderklachten? Maak dan een afspraak bij Echo-Consult in Venlo.

Maak nu een afspraak voor een echo!