24 januari 2016

Peesscheur

Een peesscheur bij de schouder komt vaker voor dan we denken. Vaak wordt er in eerste instantie gedacht een een slijmbeursontsteking, maar echografie wijst vaak een scheur van de pees in de schouder uit.

Zo’n scheur kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door een val op de arm, maar ook door het uitkloppen van een dekbed, een hond die een ruk geeft aan de riem of door het veelvuldig uitvoeren van bovenhandse werkzaamheden zoals bij een stucadoor. Naarmate je ouder wordt, neemt over het algemeen de kwaliteit van de pees iets af. Dit maakt de pees kwetsbaarder voor blessures.

Symptomen

Een peesscheur kan variëren in de de klachten, afhankelijk van waar de scheur precies zit en hoe groot deze is. Over het algemeen ervaart u pijn in de bovenarm. Soms is er onvermogen om de arm op te tillen of mist u kracht in bepaalde posities. Bijna altijd zijn bovenhandse activiteiten vervelend. Ook een jas aandoen of schakelen in de auto kan de klachten provoceren. 

Echo

Middels een echo kan bepaald worden in welke mate schade aanwezig is in de pees. Kan ik hiermee blijven sporten en moet ik bijvoorbeeld oefeningen doen om de pees te versterken? Je krijgt direct antwoord op al je vragen. Na de echo krijg je ook een verslag met de bevindingen, dat je kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of behandelend specialist.

Je wilt graag een echo van de schouder om te beoordelen wat er aan de hand is? Maak dan een afspraak bij Echo-Consult in Venlo. 

 

Maak nu een afspraak voor een echo!