4 november 2015

Patiënten

Heb je al een tijd lang een blessure of een gewrichtsklacht? Mogelijk is een echo dan iets voor jou!

Een diagnose stellen met de echo bij blessures en gewrichtsklachten

De echo is toepasbaar om veel blessures en gewrichtsklachten in kaart te brengen. Bijvoorbeeld de schouder en de enkel kunnen met de echo zeer goed beoordeeld worden. Zeker banden, kapsel en pezen kunnen op deze manier heel goed beoordeeld worden. Zo zal er in geval van een peesscheur dit op het beeld direct zichtbaar zijn.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig voor een consult. Je kunt direct een afspraak maken zonder tussenkomst van de huisarts. Zoals bij iedere fysiotherapeut wordt er wel een screening met je doorgenomen. Deze screening is om te beoordelen of jouw blessure of klachten binnen het domein van de fysiotherapeut vallen.

Naast echografie voor patiënten biedt Echo-Consult ook de mogelijkheid voor fysiotherapeuten en andere zorgverleners om echografie naar jouw specifieke zorgsetting te halen. Hierdoor heb je een extra diagnostische tool die je kunt inzetten in jouw praktijk.

Enkele voorbeelden:

Langdurige schouderklachten

Sinds een aantal maanden heb je last van schouderklachten en je weet niet wat er aan de hand is. Is het een slijmbeursontsteking of is het een probleem van de spier of de pees? Mag ik nu juist wel of niet door de pijn heen bewegen? Je zou graag willen weten wat de pijn in de schouder veroorzaakt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. De echo is bij de schouder een uitstekend middel om je meer duidelijkheid te geven over de klachten. Met de echo kunnen de pezen, spieren en gewrichten van de schouder goed beoordeeld worden. Hierdoor wordt de klacht voor jou beter begrijpbaar.

Last van de achillespees

Je doet graag aan hardlopen. Alleen heb je de laatste tijd in toenemende mate last van de achillespees. Het begon met stijfheid en je liep dat er eerst wel uit, maar de laatste tijd heb je ook steeds vaker pijn tijdens het hardlopen. Je hebt rust genomen, maar de klachten blijven terugkomen. Wat is er nu precies aan de hand? Met een echo kan beoordeeld worden of er sprake is van schade van de achillespees en er kan een inschatting gemaakt worden van de ernst van de blessure. Het hardlopen komt hierdoor weer wat dichterbij.

Enkelklachten

Met de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend ben je door de enkel heen gegaan. De enkel is gezwollen en je weet niet wanneer je weer kunt voetballen. Je bent onzeker of je er nu juist wel of niet mee moet moet belasten.  Met een echo kan beoordeeld worden welke enkelbanden beschadigd zijn en hoe lang het herstel gaat duren. Je krijgt daarbij ook direct advies over hoe je het beste om kunt gaan met de blessure.

Snel advies

Echo-consult streeft naar een snelle diagnostiek. Daarom kun je vaak al binnen 48 uur bij ons terecht. wij hanteren korte wachttijden en je kunt bovendien vaak ook in het weekend terecht of ‘s avonds.