Iets te hard gelopen tijdens de Venl(AU)p

 

Wat een mazzel hadden we afgelopen weekend met de Venloop. Prachtig weer en een gemoedelijke sfeer. Mooi om te zien hoe verschillende generaties weer volop hebben genoten van sport en gezelligheid. Een perfecte combinatie.

Helaas brengt zo’n hardloopevenement voor sommige ook een ‘’kater’’ met zich mee. Niet doordat de gezelligheid de overhand nam maar vervelende blessures. Vooral als je ongetraind aan zulke afstanden begint, maar ook  domme pech kan klachten met zich meebrengen.  Veel voorkomende blessures na het hardlopen kunnen bijvoorbeeld achillespees– en knieklachten zijn. Erg vervelend, mogelijk pijnlijk en natuurlijk ook beperkend.

Rust nemen

Uiteraard bestaat er net zoals bij alle kwaaltjes geen wonderpil om hier in een keer vanaf te komen en zul je ‘’een tijdje op de blaren moeten zitten’’. Rust is vaak de beste remedie bij overbelasting en vaak gaat het na een paar dagen ook stukken beter.

Toch nog klachten?

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je te hard van stapel bent gelopen of er zelfs sprake is van een ‘’trauma’’ zoals een val bijvoorbeeld. Helaas is met een beetje rust niet alles op te lossen en kan het zijn dat je langer klachten blijft houden. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld wat schade is ontstaan. Echografie kan je hierbij snel inzicht geven in de ernst van je klachten en wat te doen. Wist je dat dit de meest snelle onbelaste oplossing is om te weten wat er aan de hand is? Met de echo valt veel te beoordelen, zo kunnen er vocht en cystes opgespoord worden, kunnen je pezen en spieren hier perfect mee beoordeeld worden en gedeeltelijk gewrichten en het bot.

Uiteraard kun je bij Echo-consult snel terecht voor een afspraak, zo weet je of er iets aan de hand is en wat er valt te doen zodat je hopelijk snel weer op de been bent voor het volgende hardloopevenement.

Mocht je twijfelen of nog vragen hebben? Neem gerust contact op.