24 januari 2016

Frozen shoulder

Help mijn schouder zit vast! Heb jij een frozen shoulder? De frozen shoulder is letterlijk vertaalt een bevroren schouder. Er zijn drie fases;  de bevriezende fase, de stabiele fase en de ontdooiende fase. Meestal betreft het dames tussen de 40 en 60 jaar, maar ook mannen kunnen deze aandoening krijgen. Het ontstaat  bijvoorbeeld na een operatie aan de schouder. Ook na een val of een breuk van de arm kan een frozen shoulder ontstaan.  

De totale duur van de klacht loopt uiteen van een half tot twee jaar, waarbij in de ontdooiende fase de frozen shoulder vanzelf overgaat. Als je diabetes (suikerziekte) hebt, is er ook een verhoogde kans op het ontstaan van een frozen shoulder.  

Klachten

De klachten beginnen met pijn. Je wordt ‘s nachts vaak wakker van de pijn en ervaart met name pijn in de voorzijde van de bovenarm. Daarna neemt de beweeglijkheid van de schouder sterk af, waardoor veel bewegingen moeizaam verlopen. Als gevolg van een slechter bewegende schouder en gecompenseerd bewegen, kun je ook pijnklachten ervaren in de nek of in het AC-gewricht

Echo

Een echo kan de frozen shoulder bevestigen. Belangrijk is het advies over hoe je het beste om kunt gaan met deze klachten. Wil je ook graag een echo en advies bij jouw schouderklachten? Echo-Consult in Venlo helpt je verder. Ook krijg je advies of fysiotherapie jou kan helpen met je klachten.

 

Maak nu een afspraak voor een echo!