Achillespeesklachten vlak voor de Venloop, wat nu?


Achillespeesklachten bij hardlopen

De Venloop is aanstaande en je bent goed op weg met je trainingen. Af en toe trek je een sprintje om je snelheid te kunnen trainen. Dit jaar ga je absoluut je persoonlijke record verbeteren. 

Maar sinds vorige week,  heb je de  ochtend na het hardlopen een stijf gevoel aan de achterkant van je enkel. Gelukkig wordt het na een uurtje uit bed te zijn vanzelf minder.

Stijf gevoel achterkant enkel

Toch maak je je zorgen,  want de klachten blijven terugkomen. Eergisteren met hardlopen voelde je het in het begin een beetje stijfheid, maar na te rekken en tien minuten hardlopen voelde je er niet veel meer van. Vandaag duurt het gevoel van stijfheid al langer en voel je tegen de tien kilometer ook meer pijn. Soms heb je het idee dat achillespees ook dikker en gezwollen is.

Kan ik de Venloop nog wel lopen?

Uiteraard heb je dit gegoogled. Je komt uit bij de achillespees. Je komt allerlei adviezen tegen en verschillende behandelmethodes. Je kan er niet goed wijs uit. Hoe ernstig is je blessure eigenlijk? Kan ik hiermee de Venloop wel lopen of moet je misschien toch rust nemen. Als ik rust moet nemen, hoe lang dan? Kan ik in de tussentijd niet voorzichtig trainen? Heel veel vragen waarop je nu nog geen antwoord hebt. Kortom, je baalt ontzettend en wilt graag snel meer weten.

Een echo kan uitkomst bieden

Met echo van je achillespees kun je op korte termijn meer te weten komen over je klacht. Met een echo kan de achillespees goed beoordeeld worden en kan eventuele schade in beeld worden gebracht. Uiteraard krijg je direct advies over hoe je het beste om kunt gaan met deze blessure.