24 januari 2016

AC gewricht

Het AC gewricht is het gewricht tussen het schouderdak (Acromion) en het sleutelbeen (Clavicula). Eigenlijk zit het bovenop je schouder. Dit gewricht is nogal eens vaker een bron van klachten. In dit gewricht zit een kleine meniscus die ook pijnklachten kan veroorzaken.  

Ook bij artrose van dit gewricht kunnen klachten rondom de schouder ervaren worden. Als je veel zwaar werk hebt gedaan zoals bijvoorbeeld een metselaar kan op den duur klachten in dit gewricht geven. 

Symptomen 

De pijn in dit gewricht wordt meestal ervaren bovenop de schouder. In de afbeelding is op de huid het gewricht getekend. Het bevoelen van dit gewricht is vaak pijnlijk bij klachten. Bovenhandse activiteiten zijn vaak beperkt. Ook kan er zwelling van het gewricht optreden. Dit is niet altijd met het blote oog zichtbaar. Kraken en klikken kan ook ervaren worden bij problemen van dit gewricht. 

Echo

Met echo kan de buitenrand van het gewricht beoordeeld worden en er kan worden gezien of er bijvoorbeeld sprake is van vocht in het AC gewricht. Je krijgt bij de echo direct een verslag, wat je ook kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of fysiotherapeut. Wil je ook een echo van de schouder en het AC gewricht? Echo-Consult in Venlo geeft je direct meer duidelijkheid. 

Maak nu een afspraak voor een echo!